Blitt mitt livsverk

Publisert av Kirsten Elisabeth Lundem den 19.01.18. Oppdatert 17.02.18.

Store og små musikanter fra Kløfta skolekorps og Jessheim, Hovin og Mogreina skolekorps leverte i helgen nok en fantastisk underholdningskonsert i storsalen Kong Rakne.

Både ordfører og kultursjef i Ullensaker kommune var blant publikum i salen som kunne nyte god underholdning fra de vel 123 musikantene.

Stykker som LaLa Land, Gustav Holsts Suite; Planetene, Beatles og Pirates of the Caribbean var blant stykkene på programmet.

   

VIKTIG TRADISJON

Dette arrangementet har blitt den viktigste arenaen for musikalsk framføring på skolekorpsenes årsplan i Ullensaker.

– Det er på en scene som denne at musikantene kan få spilt den musikken de liker best. Nyttårkonserten, eller festkonserten, som den ble hetende i år, er den tradisjonen jeg er mest stolt av å ha tilført skolekorpsene i Ullensaker, sier avtroppende dirigent Trond Lunde.

Konserten ble den siste før han, etter nesten 30 år i Kløfta skolekorps, nå overlater dirigentpinnen videre til Maren Kristine Mørck, fra Kløfta. Han har tidligere også dirigert Jessheim, Hovin og Mogreina skolekorps i mange år.

– Dette har på en måte blitt mitt livsverk», sa en rørt Trond Lunde i sin takketale.

ROS FRA ORDFØREREN

Musikantene gjorde stas på sin dirigent med både overraskende lysbildeshow og gaver.

Ullensaker-ordføreren hadde også rosende ord til dirigenten fra scenen.

– Jeg er imponert over den innsatsen Trond Lunde har lagt ned i denne tradisjonen. I tillegg til å være en aktiv ildsjel må han være en god pedagog som får til alt dette, sa Tom Staahle.