Historie

Forløperen til Kløfta skolekorps ble startet i 1951, under navnet Kløfta Guttemusikk. Ved oppstarten overtok guttemusikken de gamle instrumentene etter Kløfta Hornmusikk, (stiftet i 1922) da de kjøpte nye. Kløfta Guttemusikk opphørte i 1968, men ble reorganisert allerede året etter og har siden 13.11.1969 eksistert som Kløfta Skolekorps. Vi er stolte over å fortsatt være et korps som ennå ikke har måttet slå seg sammen med andre korps som følge av lavt medlemstall.

Kløfta skolekorps er tilsluttet Norges Musikkorps Forbund, NMF Øst.

Skolekorpset spiller årlig ved flere lokale tilstelninger. Foruten alltid å gå først i 17.mai-toget, spiller korpset på julegrantenning, Kløftadagen, julaften i kirken og lysmessen til Åreppen skole. Også beboerne ved Kløfta Bo- og aktivitetssenter kan glede seg over korpsbesøk. Av andre aktiviteter byr de på forskjellige konserter og korpset deltar i konkurranser og mesterskap. 

Repertoaret er variert og kan inneholde alt fra storbandmusikk - filmmusikk - pop/rock-potpurrier m.m. til musicaler og marsjer.

Som konsertarena brukes både Kong Rakne i Ullensaker kulturhus, Jessheim og lokaler på Kløfta - gjerne festsalen på Åreppen skole og Ullensaker kirke

Kløfta skolekorps har samarbeidet en del år med Jessheim/Hovin/Mogreina skolekorps ifm med NM og nyttårskonserter.