Blitt mitt livsverk

Blitt mitt livsverk

Publisert av Kirsten Elisabeth Lundem den 19.01.18. Oppdatert 16.03.18.

Store og små musikanter fra Kløfta skolekorps og Jessheim, Hovin og Mogreina skolekorps leverte i helgen nok en fantastisk underholdningskonsert i storsalen Kong Rakne.

Både ordfører og kultursjef i Ullensaker kommune var blant publikum i salen som kunne nyte god underholdning fra de vel 123 musikantene.

Stykker som LaLa Land, Gustav Holsts Suite; Planetene, Beatles og Pirates of the Caribbean var blant stykkene på programmet.

   

VIKTIG TRADISJON

Dette arrangementet har blitt den viktigste arenaen for musikalsk framføring på skolekorpsenes årsplan i Ullensaker.

– Det er på en scene som denne at musikantene kan få spilt den musikken de liker best. Nyttårkonserten, eller festkonserten, som den ble hetende i år, er den tradisjonen jeg er mest stolt av å ha tilført skolekorpsene i Ullensaker, sier avtroppende dirigent Trond Lunde.

Konserten ble den siste før han, etter nesten 30 år i Kløfta skolekorps, nå overlater dirigentpinnen videre til Maren Kristine Mørck, fra Kløfta. Han har tidligere også dirigert Jessheim, Hovin og Mogreina skolekorps i mange år.

– Dette har på en måte blitt mitt livsverk», sa en rørt Trond Lunde i sin takketale.

ROS FRA ORDFØREREN

Musikantene gjorde stas på sin dirigent med både overraskende lysbildeshow og gaver.

Ullensaker-ordføreren hadde også rosende ord til dirigenten fra scenen.

– Jeg er imponert over den innsatsen Trond Lunde har lagt ned i denne tradisjonen. I tillegg til å være en aktiv ildsjel må han være en god pedagog som får til alt dette, sa Tom Staahle.

 Fra februar 2018 er det Maren Kristine Mørck som tar over dirigentpinnen. Maren, som selv har spilt i Kløfta skolekorps, er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Hun dirigerer også Ullensaker skolekorps.